Rólunk

A NarrativITI a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetének Irodalomelméleti Osztálya által kezdeményezett és létrehozott felület, melyen az elbeszéléselméleti kutatások újabb irányainak szeretnénk teret biztosítani.

Ennek a térnek egyik funkciója, hogy elérhetővé tegyük a narratológia alapvető fogalmait a hazai érdeklődő közönség számára, hiszen míg idegen nyelven több nagyívű és értékes oldal is biztosít ilyen lehetőséget, addig magyar nyelven közérthető, ám tudományosan is érvényes és ellenőrzött forrás nem hozzáférhető.

Az osztályon folyó kutatómunka keretében tematikus konferenciasorozat is foglalkozik narratológiai alapfogalmakkal, ezek anyagát szintén a NarrativITI oldaláról lehet elérni. Emellett pedig hosszabb távon célunk összekötni a témával foglalkozó hazai kutatókat, és lehetőséget biztosítani a narratológiai fókuszú tanulmányok megszületésére és megjelentetésére.

Reméljük, oldalunk hasznos segítséget nyújt a kutatásban és az információgyűjtésben.

A kutatócsoport tagjai: Bezeczky Gábor, Hajdu Péter, Jessie Labov, Kálmán C. György, László Laura, Rákai Orsolya, Szolláth Dávid, Tóth Csilla, Z. Varga Zoltán.

Kapcsolat: narrativiti{at] gmail. com